Rehabilitering till arbete under tiden i rehabiliteringskedjan

Skärmavbild 2013-03-13 kl. 20.16.33

Så länge den bortre gränsen i sjukförsäkringen finns kvar bör alla som behöver det få rehabilitering för att komma tillbaka i arbete i god tid innan de når den bortre gränsen. Det anser socialförsäkringsutskottet och föreslår att riksdagen gör ett tillkännagivande till regeringen. Regeringen bör i 2013 års ekonomiska vårproposition meddela att den har för avsikt att återkomma till riksdagen i höstens budgetproposition med ett förslag som kan börja gälla den 1 januari 2014.

Idag har det debatterats i Riksdagen kring betänkande 2012/13:SfU6 Rehabilitering tillbaka till arbete. Jag hade själv bara möjlighet att lyssna bitvis via webben men har nu laddat ner hela debatten från Riksdagens hemsida och ska lyssna igenom det hela.

Frågeställningen som tas upp är mycket mycket viktig. Det handlar om tillgång till faktiska rehabiliteringsinsatser under tiden i rehabiliteringskedjan. För namnet till trots – rehabiliteringskedjan har ingenting med rehabilitering att göra. Det är ett verktyg för Försäkringskassan att bedöma rätten till sjukpenning.

Så snart jag har haft möjlighet att ta del av hela debatten kommer jag att kommentera den här i ett nytt inlägg. Du som är intresserad av att se den i efterhand kan göra det via denna länk >>

Här kan du hämta och läsa betänkandet från socialförsäkringsutskottet >>

Imorgon, den 14 mars, sker beslut i kammaren.

//Anna

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.