Why do we sleep?

hardangervidda_740x334

Nyligen kunde vi läsa i bl a Aftonbladet att genom att bo en vecka i tält så kan vi fixa dygnsrytmen. Det är ju inte ovanligt att vi rubbar vår naturliga dygnsrytm dagligen eller i perioder. Då sömnen, bokstavligt talat, är livsviktig för oss är det så viktigt att vi medvetet lyssnar på vår egen inre klocka om när och hur mycket vi behöver sova.

Nu kanske vi alla inte har möjlighet att bosätta oss en vecka i tält för att få ordning på dygnsrytmen  (eller som jag som inte gillar att tälta). Mitt förslag är då att du tar dig en egen stund och lyssnar på föreläsningen från TED med Russel Foster som talar under rubriken ”Why do we sleep?”

Jag har själv precis sett på den!

Jag har själv i många år varit galet morgontrött! Sedan några månader tillbaka har jag äntligen lyckats komma till bukt med detta och även om jag inte direkt hoppar jämfota ur sängen så har jag i alla fall pensionerat snooze-knappen på väckarklockan!

Jag uppskattar att komma upp tidigt för att få en extra lång frukost å hinna läsa tidningarna – även till vardags. Att inte börja dagen med att stressa utan att den får börja lugnt. Förutsättningen för att resten av dagen ska bli bra blir då så mycket bättre!

Hur sover du?

//Anna

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.