Dags att börja bromsa de ökande sjukskrivningarna!

Idag redovisas delrapport 2 av Jobbhälsobarometern som genomförs årligen av Sveriges Företagshälsor. Prognosen är allt annat än god. Andelen som tror att de kommer vara hemma sjuka från jobbet närmsta året har ökat dramatiskt!

Sedan den senaste mätningen i fjol har andelen som uppger att de har känt psykiskt obehag inför att gå till jobbet ökat med 17 procentenheter och ligger nu på 58 procent. Det här gäller den grupp som har svarat att de tror att de kommer att vara sjukfrånvarande mer än 15 arbetsdagar under det kommande året. En ökning syns även bland personer som tror att de kommer att vara sjukfrånvarande i 4 till 14 dagar. Värdet för dem är nu 11 procentenheter högre än i fjol och landar därmed på 36 procent. (Källa: DN.se)

Klicka här för att ta del av hela rapporten!

 

FRUKOSTSEMINARIUM I NACKA

Den 12 december är jag gästföreläsare vid ett frukostseminarium, som är det första i en serie av 3, som  vänder sig till företagare i Nacka. Klicka här för mer information.

Syftet med dessa frukostmöten är att stödja företagare i Nacka kommun, oavsett antal anställda, i arbetet med sjukfrånvaro och rehab samt lyfta fram resurser som t ex Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, företagshälsovården med flera som finns lokalt i Nacka.

 

//Anna

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.