Hur skrämmande är det med förändringar och utveckling?

IMG_6659

Jag bestämde mig för att börja läsa igenom ännu olästa böcker i min samling. I helgen blev det ”Ledaren utan titel” av Robin Sharm

Kanske har du hört talas om ”Munken som sålde sin Ferrari” och ”Finn din livsuppgift”?

Den senare boken läste jag för ca ett halvår sedan.I helgen blev det ”Ledaren utan titel” av Robin Sharma.

Robin Sharma vill förmedla teorier om hur vi får ett bättre liv både i privatlivet och arbetslivet – men istället för att skriva en fackbok skapar han en story kring det han vill förmedla. Genast blir det mera lästtläst och lättsmält.

I ”Ledare utan titel” är språket väldigt enkelt och man får defintivt inte tro att en persona kan förändras så fundamentalt över en dag. Vore det så skulle det snabbt lösa situationen för många långtidssjukskrivna.

Däremot blir budskapet lätttilgängligt och det jag gillar i boken är just hur vi är ledare i våra egna liv. Att vi leder våra egna liv. Att vi har makten att leda våra liv. Att alla val vi gör leder någonstans. Vi kan alltså påverka vart vi är på väg genom alla de val vi gör varje dag i vårt liv.

Det finns många klocka citat i boken – här är några:

”Börja bara med pyttesmå steg, så kommer de snart att bli till vanor.”

”Det du uppmärksammar växer.”

”Hur skulle man kunna bygga upp ett riktigt bra företag om ingen säger sanningen om vad som behöver förbättras?”

”Alla brister förstärks under tryck.”

Avslutningsvis

”Var dig själv. Alla andra är upptagna” Oscar Wilde

All förändring handlar om att börja göra något. Inte allt på en gång.

Vad jag tar med mig från boken i första hand är – i alla beslut jag fattar och saker jag gör – tar det mig närmre mina mål i livet och den jag vill vara eller längre ifrån?

//Anna

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.