”Livet är det som pågår mellan statusuppdateringarna på Facebook”

IMG_5569Citatet i rubriken kommer ifrån lördagens ledarkrönika på Aftonbladet av Fredrik Virtanen. Han sätter fingret på det som är viktigt i alla avseenden. Han har skrivit en ledarkrönika som ALLA borde läsa mer en än gång. Själv har jag skrivit ut den och satt upp på insidan av ytterdörren som har blivit min anslagstavla för påminnelser att stanna upp vid varje gång jag går hemifrån.

Det är så viktigt att vi stannar upp ibland och pausar, innan vi dansar vidare.

 

Hos Malou i EfterTio (TV4) var höjdhopparen Linus Thörnblad gäst i fredags. Han berättade naket och ärligt om sin resa senaste åren. Vad som händer när vi inte pausar mellan danserna. Precis det som kan hända när livet tappar fokus, riktning, driv och lust.

Det tar helt enkelt stopp.

Skärmavbild 2013-02-24 kl. 11.27.10

Klicka på bilden för att se inslaget.

”Före detta höjdhoppsstjärnan Linus Thörnblad berättar om sin utmattningsdepression – om storgråten, orkeslösheten, det enorma sömnbehovet och den långsamma vägen tillbaka. Numera har han full förståelse för människor som vill ta sitt liv. Psykologen Egil Linge ger råd till personer med utmattningsdepression, det som även kallas utbrändhet.” Källa: tv4.se

Linus berättelse kan många känna igen sig i. Kvinna som man. Äldre och yngre. VD eller sjuksköterska. Säljare eller IT-konsult.

Med i EfterTio är leg psykolog Egil Linge som pedagogiskt berättar vad det är som hände Linus och många andra med honom.

IMG_5571

Idag söndag skiner solen här i Stockholm där jag sitter och skriver. Ta med dig familjen, eller dig själv, ut på en härligt skön promenad och avsluta med en fika. Lämna telefonerna hemma. Umgås.

God söndag!

//Anna

 

PS – jag måste även tipsa om ett riktigt riktigt givande inslag från TED. Det är Susan Cain och ”The power och introverts”

Skärmavbild 2013-02-24 kl. 11.38.34

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.