Studie om (rehab)koordinatorfunktionen!

Den 22 augusti 2012 meddelade Regeringen i ett pressmeddelande att Västerbottens läns landsting fått 1,7 miljoner för att göra en nationell studie av koordinatorfunktionen inom sjukskrivnings- och rehabiliteringsområdet i hälso- & sjukvården.

För mig som brinner för den koordinerande funktionen, och som sedan januari 2010 utbildat över 400 rehabkoordinatorer på uppdrag av Karolinska Institutet Uppdragsutbildningar, så kändes detta som en milstolpe. Ett erkännande av funktionens betydelse i sjukskrivningsprocessen.

Uppdraget ska redovisas den 2 september 2013 och jag väntar med spänning på resultat!

Rehabkoordinatorer finns både inom företagshälsovården, landstingen, på HR-avdelningar och hos övriga rehabaktörer. För alla kommer denna studie ha stor betydelse. Studien berör endast funktionen inom landstingen men som jag ser det kommer även övriga aktörer ha stor nytta av den då mycket i arbetssätt och funktion är likartat oavsett var funktionen finns.

Jag fick förmånen att nyligen bli intervjuad inom ramen för denna studie. Då studien inte är klar kan jag inte beröra vad vi pratade om men så mycket kan jag säga att det var 2 mycket intressanta timmar!

Så – skriv in den 2 september 2013 i almanackan – då kommer resultatet av studien!

//Anna

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.