Svart på vitt om arbetsplatsens betydelse!

IMG_9467

Idag på morgonen har jag varit på ett väldigt intressant seminarium, arrangerat av AFA Försäkringar, där bl al Töres Theorell berättade om den kunskapssammanställning han har varit med och tagit fram på uppdrag av SBU.

Här har man då tittat på studier som handlar om ARBETETS betydelse för symtom på depression och utmattningssyndrom. Den handlar alltså inte om de medicinska delarna – utan ARBETETS.

Som jag ser det är denna kunskapssammanställning väldigt viktig. Vad den gör är att den bekräftar det vi alla vet – nämligen att ARBETSPLATSEN har betydelse för symtom på depression och utmattningssyndrom.

Då tid inte fanns under själva seminariet så passade jag på att efteråt fråga om man nu kan luta sig mot denna kunskapssammanställning när det gäller att även se till de organisatoriska orsakerna till depression och utmattningssyndrom bland anställda och därmed vikten av att rehabilitera arbetsplatsen paralleller med medarbetare för att skapa förutsättningar för att undvika sjukskrivning alt. möjliggöra en framgångsrik återgång i arbete vid sjukfrånvaro.

Svaret från Töres var: JA!

Så, som den rehabkoordinator jag är, både i praktiska ärenden och utbildningssammanhang, tackar jag för denna kunskapssammanställning från SBU som blir ytterligare ett verktyg i mitt fortsatta arbete!

Nedan är några bilder från seminariet.

IMG_9466 IMG_9468 IMG_9469 IMG_9471 IMG_9472 IMG_9473

Klicka HÄR för mer information om rapporten.

//Anna

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.