BUDGETFLASH! Bidrag till arbetsgivare för rehabåtgärder! #svpol

IMG_0246

DN skriver idag en kort nyhet om att den budgetproposition som redovisas av regeringen imorgon onsdag, innehåller ett nytt bidrag som är riktat direkt till arbetsgivare för rehabiliterande åtgärder. Det gäller EJ insatser från hälsa- & sjukvården.

Sedan 2010 finns det bidrag riktade direkt till företagshälsovården och det är (som jag tolkar av artikeln) bidraget för ”koordinerande insatser” som nu (helt eller delvis) styrs om direkt till arbetsgivare. Bidraget har i sig inte varit speciellt framgångsrikt. Företagshälsovården har sedan 2010 endast ansökt om en mycket liten del av bidragets totala budget.

Viktigt här är att av de samtal jag har med olika aktörer inom företagshälsovården så är det i praktiken så att de flesta gör idag ”koordinerande insatser”  men att själva bidraget har varit för krångligt för att söka.

Bidraget till företagshälsovården för ”koordinerande insatser” var i storlek 2013 – 159 miljoner kronor.

I artikeln står det att det är 180 miljoner som ska fördelas över kommande 3 år.

I mina öron låter regeringens förslag mycket intressant och spännande!

Att ett förslag som detta skulle komma var för mig inte helt oväntat och nu ser jag fram emot att läsa budgetpropositionen i sin helhet imorgon när den presenteras.

Kanske ska jag tillägga att det är inte HELA budgetpropositionen jag vill läsa – endast de delar som berör mitt verksamhetsområde 😉

Jag ser fram emot att få återkomma i ämnet!

//Anna

 

PS. Artikeln är ännu ej publiceras på dn.se

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.