Lär dig lite mer om medkänsla – spännande artikelserie i @SvD

Skärmavbild 2013-06-29 kl. 15.27.35

I början av april i år noterade jag en intressant artikelserie på IDAG-sidan i Svenska Dagbladet. Jag skrev ut alla delarna och la i en platsmapp för att läsa vid första bästa tillfälle. Som vanligt (!) blev pappren liggande och tiden gick. Idag, snart 3 månader senare hittar jag mappen i en hög med papper som jag håller på och sorterar. Jag tar en paus i vad jag håller på med, brygger en kopp kaffe och tar med mig artikelserien ut på balkongen, tillsammans med kaffet, för att läsa.

Jag är så glad att jag äntligen tog mig tiden att läsa denna artikelserie om medkänsla. Hur medkänsla påverkar oss alla. Hur den utvecklar oss. Hur evolutionen spelar roll.

Hjärnan är så otroligt spännande och forskarna tar sig an bit för bit. Det här är ytterligare en bit i ett väldigt stort och komplicerat pussel av att kartlägga hjärnan.

Så, ta en paus i vad du håller på med och läs artiklarna. Det tar inte så lång stund.

Del 1 – Medkänsla viktigt för vår överlevnad >>

Del 2 – Vi blir friskare om vi bryr oss om varandra >>

Del 3 – Här kartläggs varför vi känner med andra >>

Del 4 – Känslorna tillbaka med andningen >>

Del 5 – Facebook vill lära vänner ett schysst samspel >>

Kroppsövningar förändrar minnet >>

//Anna

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.