Nyfiken får svar!

IMG_9310

Idag var jag ute några ärenden och skulle bl a in på Pressbyrån i Hammarby Sjöstad för att köpa frimärken. När jag ska parkera så blir jag lite lätt förvirrad. Orsaken är att det ganska nyligen har kommit upp en ny parkeringsskylt för en del av parkeringen på gatan. Jag har sett den förut men känt att den är nog inte helt rätt…

Skylten visar lastzon, fredag 6-12, 12 meter.

Vad som däremot inte tydligt framgår är om man får parkera där resten av tiden.

Jag noterar tre parkeringsvakter som kommer gående på trottoaren mot mig och bestämmer mig för att helt enkelt fråga dem.

Så, jag svänger in på ”lastplatsen”, vevar ner rutan på passagerarsidan på bilen och söker deras uppmärksamhet.

När jag först frågar så svarar de spontant att det är lastzon. När jag sedan frågar om tilläggsskyltarna under och om vad som gäller övrig tid som inte är fredagar kl 6-12 så börjar de se väldigt konfunderade ut. De berättar att de egentligen inte jobbar i området så de vet inte riktigt. Troligtvis borde det vara det som gäller för zonen (parkeringsförbud) som gäller övrig tid. Jag ser väldigt tveksam ut och undrar om det verkligen kan stämma när det är plats skapad för parkering…

En av de tre parkeringsvakterna (ja – det var tre kvinnor så jag är frestad att skriva p-lisor 😉 ) säger att hon ska ringa och kolla. Samtalet tar en stund och när hon återkommer berättar hon att det var en väldigt bra fråga jag hade ställt. Till och med de som ska kunna svara kunde inte svara direkt utan var tvungna att undersöka saken noga.

Det visade sig här att ovan nämnda skylt, som även finns i närbild nedan, behöver kompletteras då skylten som säger att man får parkera här övriga tider sitter några undra meter bort – på andra sidan kanalen!

Så, de tre parkeringsvakterna tackade så hemskt mycket för att jag hade ställt frågan så de fick ta reda på svaret och därmed kunna göra ett bättre jobb!

Jag skrattade och sa att det gör jag så gärna så!

Så, dra dig aldrig för att fråga om något är oklart – det kan vara fler än du som är tacksamma för att få svar.

Ha en fortsatt bra vecka!

//Anna

IMG_9311

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.