Öppen fråga till Tomas Eneroth (S)

Hej Tomas!

I interpellationsdebatt tisdag 11 mars 2014, om utförsäkringar, så säger du i anf.38:

”Man satsade på aktiva rehabiliteringsinsatser och på att erbjuda människor stöd och hjälp för att komma tillbaka i jobb.”

Som jag tolkar det syftar citatet till ”perioden 2003-2006, då vi hade en socialdemokratisk regering som gjorde stora insatser” som du säger strax innan i ditt anförande.

Min fråga är: Vad är det för aktiva rehabiliteringsinsatser och stöd och hjälp för att komma tillbaka i arbete som du syftar till?

Jag hoppas på ett svar som jag kan använda i utbildande syfte till bl a rehabkoordinatorer inom bl a företagshälsovård och primärvård.

Bästa hälsningar
Anna Sporrong

 

 

2 svar på ”Öppen fråga till Tomas Eneroth (S)

  1. Gunnar Axén Svara

    En i allra högsta grad relevant fråga! Som sannolikt Eneroth aldrig kommer svara på. För sanningen är den att under de åren var den främsta socialdemokratiska idén att minska sjukfrånvaron genom att att förtidspensionera de som varit sjukskrivna i ett år. Och de var många på den tiden eftersom att vi under dessa år bl a hade mycket långa väntetider inom specialistvården.

    • Anna Sporrong InläggsförfattareSvara

      Jag hoppas på ett svar då anledningen till frågan är att jag faktiskt inte förstår vilka rehabåtgärder han syftar till som skulle funnits då, och inte nu, som gjorde så stor skillnad. Jag känner att ett sådant påstående i riksdagens kammare kräver ett förtydligande i källhänvisning. Så, när du träffar honom – påminn honom gärna om att jag väntar på svar 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.