Stå upp! #ergonomi

Igår var jag och hjälpte en vän att byta ut undereden på hans personals skrivbord så de blir höj och sänkbara!

Han, som många andra, har snappat upp det här med att kunna variera sin arbetsställning när man tillbringar en stor del av arbetsdagen vid ett skrivbord.

Själv har jag haft höj och sänkbart skrivbord sedan 20 år. Då jobbade jag med ortopediska och ergonomiska hjälpmedel och hade där en chef som ville leva som han lärde – där fick jag mitt första höj och sänkbara skrivbord. Sedan dess har det inte funnits något annat alternativ för mig.

Idag tar Svenska Dagbladet upp en annan del av ergonomin som hänger i hop med bordshöjden – nämligen hur våra ögon mår av att titta så länge på små skärmar som t ex smarta telefoner och läsplattor. Att vi så ofta vi har möjlighet ska välja en större skärm när vi kan. Själv har jag en riktigt stor skärm på skrivbordet på kontoret som det är en ren fröjd att se på när jag jobbar – istället för den lilla på min bärbara dator.

Artikeln i dagens SvD hittar du här >>

Vill du läsa mer om hur du kan variera ditt arbete vid datorn så har Centrum för arbets- och miljömedicin tagit fram en enkel och bra skrift, klicka här >>

//Anna

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.