Workshop i Sörmland – kontakt med arbetsgivare

IMG_2238

Igår var jag inbjuden av Landstinget Sörmland att hålla en workshop i kontakten med arbetsgivare för deras rehabkoordinatorer.

33 härliga deltagare mötte mig och vi hade en eftermiddag med fokus på deras relativt nya uppdrag att kontakta patienters arbetsgivare, när det finns behov av det. Detta enligt överenskommelsen i sjukskrivningsmiljarden.

Jag har även varit i bl a Landstinget i Jönköping och hållit samma workshop och flera andra landsting har visat intresse för upplägget.

För mig som arbetat med kontakten med arbetsgivare i snart 15 år, när det gäller behov av rehabilitering och anpassning så är det fantastiskt spännande att få dela med mig till rehabkoordinatorer inom landstinget som inte haft uppdraget tidigare.

Upplägget är enkelt, jag inleder med de bakomliggande ansvaret för arbetsgivare att arbeta med arbetsanpassning och rehabilitering och binder ihop det med villkor i sjukskrivningsmiljarden för att sedan övergå i att deltagarna får några frågeställningar att resonera om i bikupa.

IMG_2237

Så, än en gång, tack för en härligt dag igår på Yxtaholms slott!

//Anna

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.