Det är tyst i media…

… om sjukförsäkringen.

Det var ett tag sedan nu som sjukförsäkringen med ersättningar vid sjukdom, rehabiliteringskedjan mm gjorde riktigt stora rubriker. Ni vet – stupstocken och utförsäkrade.

OK, det var en artikel i veckan i Aftonbladet om en man med Parkinson som nekats ersättning. Jag ska självklart inte förringa den.

Men jag menar de där riktigt stora rubrikerna. Som skapar debattinlägg i DN och Svd. Då nyheterna på både Svt och TV4 ger sig ut för att få kommentarer både från politiker, försäkringskassan, någon läkare och helst någon stackars drabbad.

Ska jag vara ärlig tycker jag det är ganska skönt att det är lite tyst i frågan i media nu. Det får då bli lite vardag och lugn för oss som arbetar med de här frågorna till vardags. Vi vet mycket väl vilka problem som finns i sjukförsäkringen och hanteringen av densamma men samtidigt att det ytterst styrs av politiken.

I höst är det ett år till nästa riksdagsval så min prognos är att det kommer börja ta fart senare i vår/sommar i media då ämnet (om man ska se till valen de senaste 10 åren) brukar få en stor och viktig betydelse i valdebatten. Ju närmre själva valet – desto hetsigare.

Jag och många med mig är tacksamma för lugnet som är just nu, och även lugnet med att regelverket  nu vid årsskiftet inte har genomgått någon större förändring, utan vi kan koncentrera oss på att arbeta på utifrån gällande lagar och regler.

Tack!

//Anna

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.