Jag älskar tidningar och böcker!

Idag är det lördag och det småduggar ute. Perfekt väder för att röja undan hemma i högar som lätt växer. Idag var det dags att ta tag i hylla under soffbordet där tidningar och böcker samlas huller om buller.

Jag försöker i alla fall rensa var och varannan månad – ibland händer det att det går längre tid emellan…

Böckerna åker direkt upp i bokhyllan (som nu är sprängfylld). Det är allt ifrån romantik, spänning och facklitteratur inom ledarskap, hälsa, personlig utveckling mm.

I dagens rensning bland tidningarna (som framförallt handlar om ledarskap, hälsa, träning och personlig utveckling) så hittade jag lite intressanta artiklar och texter att spara. Det kan vara sådant som ger mig en idé till en föreläsning eller inspiration att göra något som jag kanske inte hade planerat.

Så – här är ett litet axplock av vad jag valde att riva ur och spara.

 

I perioder sitter jag på kaféer eller i en härlig hotell-lobby och jobbar. Just känslan av att sitta mitt ute i vardagen där människor rör sig och lever sina liv finner jag enormt inspirerande och kreativ.

Tidningen Chef (mars 2013) har bl a följande tips för den som vill bli jobbeffektiv på kaféet

IMG_6631

Å när jag tänker efter så är det ju helt sant – visst blir jag mer effektiv när jag inte har elsladden med till datorn utan bara har batteriets kapacitet att utgå från. Har inte tänkt på det sättet tidigare men när jag läser beskrivningen var det självklart.

 

I tidningen DrivaEget (nr 4/2012) hittar jag en artikel om att sälja via YouTube.

IMG_6632

I mitt arbete med 1000-manna kören ”Du kan sjunga gospel” har vi senaste året börjat jobba med att publicera klipp på YouTube som en del i marknadsföringen. Självklart har jag även funderat på hur jag kan göra det även i min verksamhet med Rehabpartner. Jag hoppas nu under sommaren få tillfälle att spela in små klipp som en del i min marknadsföring.

 

Rubriken ”Blogga din till bättre PR” i tidningen DrivaEget (nr 2/2012) fångar direkt mitt intresse!

IMG_6633

Jag tycker att det kan vara lite svårt ibland att få till inlägg här i bloggen och vad jag ska skriva om. Jag provar mig fortfarande fram och tar därför tacksamt emot tips och råd. I artikeln ovan läser jag följande:

”ÅSIKTER. Framgångsrika bloggare är åsiktsmaskiner. Så våga ta ställning och skriv vad du tycker!”

Här vet jag att jag har en svag punkt. Detta kan jag bli mycket mycket bättre på här. Så – det få blir sommarens utmaning då det oftast inte händer så mycket i ämnet kring sjukskrivning och rehab under sommaren i politiken, forskning eller media.

Min passion för böcker får jag berätta mer om en annan gång!

Ha en fortsatt skön helg!

//Anna

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.